Leverancier innovatieve, stempelvrije betonvloer haalt mooie opdrachten binnen.

Leverancier innovatieve, stempelvrije betonvloer haalt mooie opdrachten binnen.

Hoe dit te financieren als kleine, relatief startende onderneming?

De casus

Onze klant is in 2017 begonnen met het ontwikkelen van een stempelvrije betonvloer welke een soort brug moest vormen over een bestaand gebouw waarbij het gebouw niet geraakt mocht worden. Het betreft een innovatieve vloer waarmee besparing op de bouwtijd wordt gerealiseerd; er kan snel droog gestapeld worden met natte knopen. Klant heeft in korte tijd mooie opdrachten gewonnen voor grotere bouwprojecten van onder andere appartementencomplexen en het bouwen van studentenwoningen.

Kredietbehoefte

In eerste instantie kon klant de inkoop/voorraad en levering nog prima dragen, maar al snel ging het om grote uitstaande posten. Denk hierbij aan tonnen per maand. Om de groei te kunnen bekostigen heeft men zich tot ons gewend.

Wij zijn snel in actie gekomen en hebben binnen enkele dagen de eerste facturen voor 100% gefinancierd. Hiermee heeft ondernemer financiële armslag en tevens kan hij zich nu meer richten op het binnenhalen van meer opdrachten in plaats van zich bezig te houden met administratie.

Resultaat

NL Credit Services financiert de grote projecten van de ondernemer. Dit gaat in het eerste jaar om zo’n 5 miljoen euro maar kan in de daaropvolgende jaren snel stijgen. Voordeel is dat de financieringskosten wegvallen op het moment dat er geen facturen worden ingediend en wij dus meegroeien met de behoefte van de klant maar de klant geen extra kosten hoeft te maken als hij geen opdracht heeft.