Drankengroothandel zoekt financiering om het eigen tequilamerk breder in de markt te kunnen zetten

ecan-Tequila-NL-Credit-Services

Drankengroothandel zoekt financiering om het eigen tequilamerk breder in de markt te kunnen zetten.

Een bestaande factoring klant heeft, gezien de sterke vraag naar haar product, behoefte om haar tequila inkooporders gefinancierd te krijgen. Hiervoor klopte zij bij ons aan. NL Credit Services verzorgt naast factoring namelijk ook inkoopfinanciering.

Twee jonge ondernemers laten hun eigen merk tequila destilleren in Mexico. Inmiddels ligt de drank al in een groot aantal winkels, waaronder bekende groothandels en horecazaken. Gezien de groei is factoring alleen niet meer voldoende en is er duidelijk ook behoefte aan financiering aan de voorkant: Het inkoopproces.

Onze aanpak

Aanvankelijk waren de aandeelhouders van plan om aandelenkapitaal uit te geven. Door het inzetten van inkoopfinanciering kan het moment van aandelenuitgifte worden uitgesteld, waardoor er in deze vroege fase van de onderneming voorlopig nog geen ‘’duur aandelenkapitaal’’ verkocht hoeft te worden.

Producten die wij hebben aangeboden:

Hiermee geven wij de ondernemers financiële ruimte om zich naast inkoop van goederen ook op de marketing te kunnen focussen.

Resultaat voor de ondernemer

De inkoopfinanciering kon snel worden verstrekt, mede doordat we klant al goed kende hebben we dit binnen 48 uur kunnen realiseren. De ondernemers blijven baas in eigen tent en kunnen aan schaalvergroting gaan denken.

Onze klant kan groter (en goedkoper) gaan inkopen en zich meer gaan focussen op de marketingstrategie en het uitbouwen van hun distributienetwerk. Wij verwachten binnenkort de mooie flessen in iedere drankhandel aangeboden te zien worden. Zelf genieten wij nu ook regelmatig van een glaasje hoogwaardige tequila!

Meer weten?

Wil je samen bekijken wat NL Credit Services voor jouw onderneming kan betekenen? Dan ga ik graag het gesprek met je aan zodat we snel en effectief aan de slag kunnen met jouw ambities.

Neem contact op met Lennart Heintz via 06-15078186 of lheintz@nlcreditservices.nl