NL Factoring 360 faciliteert groei uitzendbureau

Randstad boekte in het eerste kwartaal van 2022 een autonome omzetgroei van 15% t.o.v. het eerste kwartaal vorig jaar. Op basis van de volumeontwikkeling in het eerste kwartaal verwacht Randstad dat de positieve trend zich in het tweede kwartaal van dit jaar voortzet.

Bij NL Credit Services merken dat wij ook dat kleine en middelgrote uitzendondernemingen een groei doormaken als gevolg van sterke economische ontwikkeling.  Daarbij komt dat uitzenders worden geconfronteerd met gemiddelde betalingstermijnen van 40 tot 50 dagen of soms meer. Uitzendondernemingen ervaren hierdoor liquiditeitskrapte. Het geld blijft immers uitstaan bij de debiteuren en de uitzendkrachten dienen wekelijks verloond te worden en dat bij een stijgende omzet.

NL Factoring 360 faciliteert groei uitzendbureau

Eerder dit jaar raakten wij in gesprek met een landelijk opererende uitzendonderneming. De bank was als gevolg van een ontoereikend eigen vermogen niet bereid een rekening-courant krediet te verstrekken en kon daarmee niet de gewenste liquiditeit verschaffen.

In overleg met de klant en de bank hebben wij een financieringsoplossing geadviseerd waarbij NL Factoring 360 (NLF360) voor 90% op (debiteuren-) vorderingen financiert. Dezelfde dag dat de vorderingen/ facturen worden verstuurd naar de debiteuren worden de facturen door NLF 360 uitbetaald en daarmee wordt direct de gewenste liquiditeit verschaft.

Bijkomend voordeel is dat bij een stijgende omzet de financiering meegroeit en de onderneming ook naar de verdere toekomst toe passend gefinancierd is.

Bovendien zijn de vorderingen verzekert via de kredietverzekeringspolis van NFL360. In geval van een debiteurenschade zijn de uitstaande vorderingen gedekt door de kredietverzekeraar. In deze tijd is het werken met een kredietverzekering in veel gevallen een wenselijke situatie omdat hiermee schade als gevolg van een faillissement van een of meerdere debiteuren is afgedekt.

Middels een automatische koppeling tussen het boekhoudpakket van de klant en het financiële systeem van NL Factoring 360 worden de debiteuren- en factuurgegevens automatisch uitgelezen en heeft de klant er geen omkijken naar. Opgenomen bedragen en debiteurenbetalingen zijn real-time inzichtelijk.

De kosten liggen wat hoger dan bij een bank echter kan de groei en daarmee gepaard gaande (extra) rendement worden bewerkstelligd alsook dat de kosten voor kredietverzekering zijn inbegrepen. Het product is flexibel, kan op maat worden geleverd. Zo is het ook mogelijk om het debiteurenbeheer uit te besteden; dit is echter geen must wanneer het debiteurenbeheer door klant adequaat wordt uitgeoefend.