Onderneming biedt grip op bouwplaatsveiligheid, maar hoe grip te krijgen op zijn cashflow…?

De onderneming biedt innovatieve beveiligingssystemen aan voor haar opdrachtgevers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mobiele brandmelders welke overal inzetbaar zijn, maar ook sensoren die meten of een werknemer te dicht bij een machine komt. Er worden opdrachten van gerenommeerde opdrachtgevers binnengehaald want de dienst is uniek in zijn soort. Met name de brand in de Nôtre Dame heeft gezorgd voor extra aandacht voor bouwplaatsbeveiliging. Het is natuurlijk raar dat juist waar met lasapparatuur etc. gewerkt wordt, de brandveiligheidssystemen niet meer functioneren omdat het nu eenmaal een bouwplaats betreft.

Onze aanpak in deze case

De ondernemer zit al decennia in het vak en is erg gepassioneerd en knowledgeable. Het betreft hier (nog) een niche waar een grote latente  behoefte aan is. Omdat het grote opdrachtgevers zoals het rijk, grote aannemers, universiteiten betreft zijn ook de betaaltermijnen lang. Aangezien de techniek gedeeltelijk moet worden ingekocht ontstaat er een crunch. Hier komt onze dienstverlening goed van pas…

Kredietbehoefte

Klant heeft in het eerste jaar een kredietbehoefte van zo’n €40.000 per maand. Aangezien er (flinke) groei wordt verwacht, zetten wij de limiet ruim in op €60.000. Wij groeien graag mee met de ondernemer en als de omzetdoelen worden behaald zal dit worden opgehoogd.

Resultaat voor de ondernemer

NL Credit Services neemt de uitgaande facturen van de klant over en betaalt direct de facturen uit waardoor klant nieuwe systemen eerder kan aanschaffen en zich volledig kan focussen op het binnenhalen van nieuwe, grote, opdrachten. Klant ziet door de bomen het bos weer en kan weer doen waar hij het beste in is: Ondernemen!