Recent gestarte onderneming haalt mooie opdracht binnen bij een multinational. Binnen een aantal weken ontstaat er een werkkapitaalbehoefte van zo’n €350.000,-.

Een geweldige opdracht met veel voorwerk, maar hoe te financieren? Er is enige haast bij want de eerste ploegen zijn al aan het werk. Er wordt gewerkt met ZZP’ers en die willen wekelijks betaald worden.

Onze aanpak in deze case:

In mei meldt een financieringsspecialist zich met een recent opgestarte onderneming, actief in het onderhoud van industriële installaties. De onderneming mag in Nederland, België en Duitsland aan de slag om de onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan industriële installaties van een multinational. Aangezien het een starter betreft, krijgen ze geen bancair krediet. Traditionele factoringbedrijven vinden de concentratie op één debiteur een obstakel. De opdrachtgever hanteert 45 dagen betaaltermijn en is niet bereidt dit te veranderen.

Tijdens een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor te Naarden kregen wij een goed beeld van de ondernemer en zijn verhaal. Na het bestuderen van de onderliggende contracten en cijfers hebben wij binnen 24 uur de beslissing genomen het hele project te financieren. De ondernemer kan doen wat hij het beste kan; handen uit de mouwen en de klus klaren. Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over wanneer hij betaald wordt.

Wat ons vooral positief deed besluiten was de passie van de ondernemer voor wat hij doet en de niche waarin hij opereert. Een absolute hands-on mentaliteit en kennis van zaken.

Resultaat voor de ondernemer:

De facturen van de eerste week konden wij direct overnemen. Hiermee kwamen voldoende liquiditeiten beschikbaar om de ZZP’ers uit te betalen. Hij heeft nieuw materiaal kunnen inkopen waarmee de klus beter aangepakt kan worden. Ook de debiteur is tevreden; er komt een professionele organisatie tussen die niet op een paar dagen meer of minder kijkt. Dit creëert rust in de klant-debiteur relatie.