Slimme gevelbouwer zoekt flexibele groeifinanciering

Slimme gevelbouwer zoekt flexibele groeifinanciering, wie kan dit invullen?

Een bedrijf dat sinds 2017 actief is in het fabriceren en plaatsen van compleet afgewerkte gevels groeit hard. Er is immers veel vraag naar het renoveren van woningen en appartementencomplexen met de nieuwste technieken welke voldoen aan de ‘klimaat-neutraal’ doelstelling. De gevels worden volledig geprefabriceerd, afgeleverd én geïnstalleerd op locatie in zeer korte tijd.

Het gaat hierbij uiteraard wel om grote bedragen. Factuurbedragen lopen al gauw op naar €250.000. De orderportefeuille is goed gevuld voor 2022. Het betreft grotere afnemers in de bouwsector.

Kredietbehoefte

De klant zoekt flexibele financiering. Niet alle debiteuren worden overgedragen maar de financiering wordt tactisch ingezet om de pieken op te vangen. Er wordt een lijn aangehouden van €1.500.000 maar dit kan tijdens piekmomenten gedurende het jaar naar boven worden aangepast.

De klant wil niet vastzitten aan de bank met alle regels en voorwaarden die daarbij horen, en mede daarom is factoring een ideale oplossing. Minder dan 2 weken na het eerste contact zijn de eerste facturen al voor 100% gefinancierd.

Resultaat

NL Credit Services financiert een aantal grotere debiteuren van de klant. Op enig moment staat er zo’n €1.500.000 open. Klant gebruikt dit geld om verder te investeren in innovatieve oplossingen voor de toekomst.

De deal is gesloten binnen een tijdsbestek van 2 weken. Zo snel én flexibel kan het gaan. Dit is typerend voor onze vorm van factoring en voor ons als financier.