Uitzendbureau met specialisatie Bouw loopt bij haar bestaande financier continu tegen haar financieringslimiet aan.

Financieringsbehoefte € 1.500.000, welke geheel wordt ingevuld door Factoring 360.

Een middelgroot uitzendbureau gevestigd in Gelderland is gespecialiseerd in het leveren van personeel in de sectoren Bouw en Techniek. Tot haar klantenkring mag zij de grote landelijke, maar ook middelgrote aannemers rekenen. Door de enorme toename in de vraag naar gespecialiseerd personeel ziet zij haar omzet in 2021 groeien tot € 14 miljoen. De bestaande financieringsfaciliteit groeit niet mee en de starre houding van bestaande financier dreigt een belemmering voor de groeiambities van de uitzendorganisatie te worden.

Onze aanpak in deze case

In samenwerking met de kredietverzekeraar hebben wij, met uitzondering van één debiteur, toereikende verzekeringslimieten en daarmee toereikende financieringslimieten verkregen op de debiteurenportefeuille. Mede hierdoor heeft NL Factoring 360 ten opzichte van de oude financier op relatief korte termijn een meer dan verdubbeling van haar financieringsruimte kunnen realiseren. Als gevolg van omzetstijging groeit het uitstaand debiteurensaldo en stijgt de financiering automatisch mee.

Resultaat voor de ondernemer

Het uitzendbureau kan met een verhoging van haar financieringslimiet met een gerust hart zowel nieuwe klanten als nieuw personeel acquireren en daarmee werken aan haar lange termijn doelstellingen.

NL Factoring 360 levert als financieringspartner duidelijk een bijdrage aan de lange termijn doelstellingen van de onderneming, een business waarin, met de wekelijkse betalingen van lonen, een gezonde cashflow key is.

Om de toekomstige groei te borgen is er bij aanvang van de samenwerking een ruime factoringlimiet overeengekomen van € 1.500.000.